15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

19 Temmuz 2022
160 - Kişi Okudu

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ‬
‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, 6 yıl önce aziz Türk Milletinin iradesini yok saymaya ve demokrasini yıkmaya çalışan hainlerin emellerine ulaşamadığını hatırlatarak, “Türk Milleti iradesinin üzerinde bir güç olmadığını herkese göstermiştir” diye konuştu.

Bundan 6 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz dikenlere karşı aziz milletimiz, devletiyle kenetlenerek birlik ve beraberliği için canı pahasına ülkesini savunduğuna işaret eden Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından demokrasi zaferimizin 6. yıl dönümü olan 15 Temmuz 2022 Cuma günü bir kez daha Milletçe bu destansı dik duruşun gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Rengini şehitlerimizin kanından alan ay-yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi, 7’den 70’ e tüm vatandaşlarımız, geçmişinden aldığı şuurla meydanlara inerek milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmış, vatan hainlerini gecenin karanlığına gömerek üstüne düşen vazifeyi yerine getirmiştir. Şanlı tarihimizin sayfalarına daima kahramanlık destanı yazan, kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden bu aziz millet, 15 Temmuz’da vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya bir kez daha milli birlik ve beraberlik içinde haykırarak tarihin sayfalarına altın harflerle kazınacak demokrasi destanı yazmıştır” ifadesini kullandı.

Başkan Sümer mesajının devamında “Çanakkale ruhu ve 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça daima büyüyen, gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasında yer alan ülkemiz hedeflerine doğru emin ve kararlı adımlarla yürümektedir. Bizi hedeflerimizden alıkoymak, milli birlik ve beraberliğimizi yıkmak, demokrasimizi yok etmek isteyen şer odakları her zaman olacaktır. Ancak şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan aziz Türk milleti, ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yöneltilen her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve mutluluk diliyoruz. Yüce milletimiz tarihte olduğu gibi 15 Temmuz akşamı yine hainlere, çetelere, Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanlarına unutamayacakları bir ders vermiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun” dedi.